Минерален анализ на коса

Анализът на минерали в коса е отличен метод за определяне и измерване на недостига или излишъка на минерални вещества, както и наличието на тежки метали в организма. Небалансираният минерален състав в организма и наличието на тежки метали (токсични минерали) има редица проявления като хронични заболявания и смущения в психичното здраве. Анализът на минерали в косата позволява не само установяването на микроелементи в тялото, но и прецизния анализ на хронични отравяния с тежки метали.

Кои фактори предизвикват дисбаланса на минерални вещества в тялото?

☞ Хранене. Неправилното и нередовно хранене, свързано с често приемане на рафинирани и преработени храни, алкохол и различни диети могат да доведат до смущения в метаболизма.

☞ Замърсяване с токсични метали. Човешкият организъм е изложен постоянно на многобройни източници, замърсяващи тялото с отровни метали, като например: цигарен дим /кадмий/, продукти против изпотяване /антиперспиранти /, алуминиево фолио без покритие /алуминий/, татуировки /олово, никел/, дива сьомга, скумрия, херинга /живак/. Всичко това може да доведе до дисбаланс в хранителните вещества, постъпващи в тялото и до тяхното неблагоприятни въздействие върху метаболизма.

☞ Хранителни добавки. Приемът на неподходящи хранителни добавки или неправилно количество от тях могат да доведат до дисбаланс в организма и евентуални заболявания.

☞ Медикаменти. Както предписаните по рецепта, така и лекарствата без рецепта могат да намалят складираните в тялото полезни минерални вещества и/ или да увеличат количеството на токсични метали.

☞ Стрес. Емоционалният и психическият стрес могат също така да повлияят неблагоприятно депата от минерали в тялото и едновременно с това да намалят способността за приемане и нормалната абсорбция на хранителните вещества.

Надежден ли е минералният анализ на коса?

В кръвта минералният недостиг или излишък постоянно се балансира чрез складиране в тъканите или изхвърляне /екскреция/ от организма. Затова един кръвен минерален анализ, за разлика от анализа на коса, може да бъде само отчасти достоверен. Анализът на минералите в кръвта не може да се сравни с анализа на коса. Кръвната проба не може да покаже стандарта на референтните стойности.

Балансиран ли е минералния Ви състав?

Минералите са незаменими за обмяната на веществата и имат различни въздействия върху функциите на организма. За доброто здраве е от съществено значение минералния баланс. Най-често срещани примери:

Продуктите с калций и магнезий ( в неорганичен вид ) или храни, които ги съдържат, могат да повлияят положително остеопорозата, но при неправилен обмен да започнат да се отлагат в костите и да предизвикат образуването на шипове или песъчинки в бъбреците.

Приемът на цинк може да облекчи симптомите на вирусно заболяване, но приет в твърде големи дози може да усили бактериална инфекция.

Повишени нива на мед могат да предизвикат нежелани реакции в организма, тъй като медта се конкурира с цинка за важни ензими /взаимодействие цинк-мед/. От друга страна медта подобрява усвояването на желязо и вит. С в организма. Нормално здравият възрастен организъм съдържа около 100 мг мед и концентрацията му в тъканите на органите е различна. Най-висока концентрация на мед се наблюдава в черния дроб и по-ниска концентрация в костната тъкан. Максимално допустимата доза, постъпваща в тялото с храна, е 5 мг. Основните симптоми на излишък от мед, получена при консумация на храни с повишена концентрация на този елемент, са повръщане, гадене, диария, метален вкус в устата, стомашни болки, бъбречна недостатъчност, неврологични нарушения (повишено слюноотделяне, нарушено поведение, реч, епилептични припадъци), чернодробна недостатъчност.

Оловото е един от най-токсичните елементи на Земята. Най-много олово се поглъща от заразена храна или вода. Вдишването на оловни прахове и трансдермално усвояване на органични оловни соли са другите възможни начини за приемане на олово. Тъй като оловото се пренася с кръвта, най - малко 90% олово се свързва с еритроцитите, а само 2% или по-малко от общото телесно олово остава в кръвта. Оловото се отлага и натрупва предимно в аортата, черния дроб, бъбреците, надбъбречните и щитовидната жлеза, костите и зъбите. 80 % от абсорбираното олово обикновено се отделя чрез урината, 20% чрез жлъчката, а остатъкът чрез потта, косата и ноктите.

Алуминият е поредният в списъка на токсичните елементи. Повечето погълнат алуминий идва от храната и напитките, а допълнителните количества могат да дойдат от фармацевтичните продукти. Абсорбирането от стомашно-чревния тракт обикновено е минимална, обикновено намалява при наличие на хранителни фосфати, но се увеличава в присъствието на лимонена и ябълчна киселина (карбоксилни киселини). Отделянето на алуминий от кръвната плазма е предимно чрез урината, докато алуминий свързан с червените кръвни клетки, се отделя предимно чрез жлъчката. Прекомерното количество алуминий в нервната тъкан е има пряка връзка със сенилна деменция и Болестта на Алцхаймер. Чести източници на алуминий включват съдовете за готвене, дезодоранти и голяма част от козметиката.

Кадмият измества цинка от депата му в черния дроб и бъбреците и нарушава функциите на тези органи. Потиска имунната система и прави организма ни по-предразположен към заболявания. Използва се в производството на бои, пластмаса, клетъчни телефони, портативни компютри и играчки. Други източници са морските деликатеси, торовете, пестицидите, преработените зърнени храни, замърсеният въздух и тютюневият дим.

Живакът се съдържа в много от битовите продукти: козметика, стари термометри и зъбни пломби, бои и мастила в принтерите и татуировките, латекс, пластмаси, лакове и др. Той е натрупваща се отрова, която лесно достига до мозъчните клетки и възпрепятства достъпа на хранителни вещества до невроните. Може да наруши нормалната функция на имунната система, да причини трайни бъбречни, сърдечни и дихателни проблеми. Специфични признаци са металният вкус в устата, разклащането на зъбите, треперенето.

Йоден дефицит – Органичният йодин е основен елемент в обмяната на веществата. Той елемент съставлява 65% от хормоните, отделяни от щитовидната жлеза. Йодът регулира хормоналния баланс, имунните функции, както и спокоен сън. Нарушенията в нормалното ниво водят до проблеми, а при недостиг, който много често се наблюдава, започва трупане на килограми. Симптомите, които показват дефицит на йод включват уморяемост, смущения в съня, наднормено тегло, задържане на течности. Ноктите стават чупливи, наблюдава се косопад, суха и/или лющеща се кожа.

Има ли значение цветът на косата?

Цветът на косата се определя от съдържанието на меланин. Доказано е, че цветът на косата не оказва влияние върху резултатите. Биорезонансната диагностика е един от най-обективните и точни методи за анализ на коса. Не е необходимо да се дават коса и да се чака за излизане на резултатите. Всичко се случва в рамките на едно посещение. Информацията може да бъде разпечатана или предоставена на имейл.

Вашият уговорен и предварително записан час важи при предплащане 30% от сумата на услугата.

Това са нашите банкови реквизити:

МЕТА ХОЛИСТИКА ЕООД

IBAN: BG66BPBI79261067050801

Пощенска Банка

За получаване на резултатите от Биорезонансната диагностика, моля носете нова, неразопаковане флашка.

Заяви преглед

За консултация или запазване на час за преглед, свържете се с нас!

<
>